جوجه کشی مصنوعی و طبیعی - 2

انواع دستگاههاي جوجه كشي
پرورش جوجه گوشتي
مرغداري و پرورش طيور
ستر و هچر
پرورش انواع پرندگان

خروس لاری

نويسنده: نفیس مهر | ساعت: 9:50

  • نظرات()
  • در امر شناخت یک مرغ یا خروس لاری اصیل همیشه 5 فاکتور به صورت عمده به چشم می اید.

    1-فرم سر 

    2-فرم گردن

    3-رنگ نوک وچشمها

    4-فرم ساق پا

    5-ارتفاع وقد

     

    فرم سر

    فرم ظاهری سر پرنده با تمامی نژاد های مرغ وخروس دیگر متمایز است.فرم تاج به شکلی مخصوص این نژاد است وگونه های 2رگ (پشت اول)به خاطر تغییرات محسوس در این فرم کامأ قابل تشخیص خواهند بود. 

     

    فرم گردن:

    نژاد لاری در میان بقیه نژاد ها از گردنی به نسبت طویلتر وقطور تر برخوردار است وهمیشه گردن را رو به بالا و بدون پیچش وچرخش در فرم کلی نگه میدارند

     

     

    فرم گردن کاملأصاف وکمی رو به جلو

     

    رنگ نوک وچشمها

    رنگ نوک وچشمها در این نژاد تقریبأباهم همرنگ هستند وبه خرمایی گرایش دارند.

     

     

    رنگ چشم ونوک در نژاد اصیل تقریبأ هم رنگ است

     

     

    فرم ساق پا

     

    ساق پاها نیز در این گونه نسبت به بقیه نژاد ها کشیده تر،دارای فلسهایی درشت تر وخار پایی کشیده تر هستند.فلسها باید دارای نظم وهماهنگی وفاقد افتادگی وبر امدگی باشند.ساق پا نباید هیچ لرزشی داشته باشد.فرم خار پشت پا در خروسها دارای سری تیز وفرمی یکدست وکشیده است.ضمنأ تمامی پنجه ها کاملأ صاف و ناخنها مانند بقیه نژاد ها دارای فرم مخصوص ماکیان است.

     

     

     

    ارتفاع وقد

     

    مهمترین تمایز این نژاد با دیگرنژاد ها در قد پرنده است.در نژاد های اصیل قد خروس حداقل80وقدمرغ حد اقل75 سانتی متر است .

    موضوع: موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,

    اصول کار دستگاه جوجه کشی

    نويسنده: نفیس مهر | ساعت: 14:0

  • نظرات()
  • اصول کار دستگاه جوجه کشی روش کنترل دما،رطوبت،چرخش و تهویه

     

     

    دستگاه جوجه کشی چیست وچگونه کار می کند؟

    تاریخچه جوجه کشی برمیگردد به سال ۴۰۰ قبل از میلاد که توسط ارسطو ثبت شده. در زمان یونان قدیم زنان برای گرم نگه داشتن تخم مرغ‌ها آن‌ها را زیر سینه‌های خود می‌گذاشتند تا تخم‌ها را تبدیل به جوجه کنند.

    تا سال ۱۷۴۹ از روش‌های مختلفی برای جوجه کشی مصنوعی استفاده می‌شد نهایتا در پاریس فرانسه اولین ماشین جوجه کشی توسط رمور اختراع شد؛ و اولین ماشین تجاری در سال ۱۸۸۱ توسط هرسون اختراع گردید و از آن زمان تا کنون از تکنولوژهای بسیاری در این صنعت استفاده شده

     

    ماشین جوجه کشی چیست و چه کاری رو انجام می‌دهد؟

    ماشین جوجه کشی در واقع شرایط مرغ کرچ رو شبیه سازی می‌کند به زبان ساده ماشین جوجه کشی همان کاری را انجام می‌دهد که مرغ کرچ برای تخم‌های نطفه دار انجام می‌دهد یعنی این ۴ اصل را کنترول می‌کند.

    الف- حرارت   ب- رطوبت   پ- چرخش   ت- تهویه

    الف- درجه حرارت میزان متابولیسم جنین و درنتیجه میزان رشد و تکامل جنین را تعیین می‌کند.

    ب‌-    درصدی از رطوبت مانع تبخیر آب داخل تخم‌ها در طول دوره جوجه کشی می‌شود.

    پ- چرخش منظم تخم‌ها مانع چسبیدن جنین به پوسته غشاء و همچنین باعث تبادل منظم حرارت بین تمامی قسمت‌ تخم‌ها می شود.

    ت‌-    هوای تازه و تهویه باعث  اکسیژن رسانی به جنین و همچنین باعث خروج گاز کربنیک می شود.

     

    ماشین جوجه کشی چگونه تخم‌ها را گرم نگه می‌دارد؟

    روش‌های متعددی برای تنظیم درجه حرارت و تامین آن وجود دارد که ما در اینجا به چند روش متداول و رایجی اشاره خواهیم کرد.

     

    ساده‌ترین روش برای تامین حرارت توسط لامپ‌های حبابی هست که روش متداول و مقرون به صرفه ای به نظر می‌رسد (مقرون به صرفه بودن به دلیل قیمت پایین، هزینه راه اندازی پایین و مصرف برق پایین آن می‌باشد)

    اما استفاده از لامپ هم مشکلات خاص خودش را دارد از جمله عمده‌ترین مشکل لامپ‌های حبابی خرابی آن در قطعو وصل‌های مکرر و تاثیر رطوبت داخل دستگاه به عمر آن می‌باشد، اما هنوز هم روشی مقرون به صرفه و ساده برای ساخت ماشین جوجه کشی می‌باشد.

     

    از لامپ‌های حبابی که بگذریم به تنوع المنت های موجود در بازار بر می‌خوریم که واقعا انتخاب یک المنت با اندازه و توان مناسب برای ماشین جوجه کشی کاری بسیار طاقت فرسا و نیاز به اطلاعات فنی کافی در این زمینه می‌باشد.

     

    اما از طرفی هم استفاده از المنت مناسب کیفیت دستگاه جوجه کشی را تا حد زیادی می‌تواند تضمین کند معمولا المنت ها به ندرت خراب می‌شوند و همچنین دیگه نور و روشنایی در کار نیست که شبها با روشن و خاموش شدنش از خواب بیدارتان بکند! تنها مشکلی که اکثر المنت ها ایجاد می‌کند نگه داشتن حرارت و انتشار آن در محیط بعد از خاموش شدنشان می‌باشد که موجب بالا رفتن حرارت از حد تنظیم شده می‌شود و برای رفع این مشکل نیاز به وسیله جانبی هست که دیمر نام دارد، از دیمر جهت کنترول شدت حرارت المنتها استفاده می‌شود و با قرار دادن یک دیمر بین راه المنت این مشکل هم رفع می‌شود.

    و اما از روش‌های منسوخ شده برای تامین حرارت می‌توان به گرم کردن تخم‌ها توسط حرارت بدن، ذغال، سوخت‌های فسیلی و شمع اشاره کرد.

     

    تا اینجا منابع تامین حرارت را شرح دادیم اما تنها منبع حرارتی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و با وصل مستقیم هر گونه منبع حرارتی به پریز برق پخته شدن تخم‌ها را تضمین می‌کنیم!

     

    راه حل‌های متعددی برای جلو گیری از نپختن تخم‌ها وتبدیل آنها به جوجه وجود دارد که به شرح آن‌ها می‌پردازیم

    ساده‌ترین روش استفاده از ترموستات‌ها می‌باشد که انواع مختلف آن در بازار ایران موجود هست از جمله آن‌ها می‌توان به ترموستات‌های دیجیتال اشاره کرد که قابل اطمینان هستند و فقط با یک بار تنظیم مقدار حرارت مورد نظرتان وارد حافظه آن می‌شود و عوامل محیطی هیچ تاثیری در روند کاری این نوع ترموستات‌ها ندارد، پس به نظر با وجود این نوع ترموستات‌ها که قیمت مناسبی هم دارند جای بحثی برای سایر کنترول کننده‌ها (ترموستات) وجود ندارد.

     

    همچنین جهت پخش یکنواخت حرارت در تمامی قسمت‌های دستگاه از فن در اندازه‌های مناسب دستگاه استفاده می‌کنند که عمل گردش هوا و تهویه را انجام دهد.

     

    پس جهت تامین و کنترول حرارت در دستگاه‌های جوجه کشی به ۳ اصل مهم نیاز هست ۱- منبع حرارتی ۲- کنترولر حرارت یا ترموستات ۳- فن جهت جابجایی یا گردش هوا

     

    ماشین جوجه کشی چگونه رطوبت لازم برای تخم‌ها را فراهم می‌کند؟

    برای تامین رطوبت لازم در ماشین جوجه کشی از روش‌های متعددی استفاده می‌شود که رایج‌ترین آن استفاده از ظرف آب در زیر تخم‌ها یا کف دستگاه می‌باشد که مناسب‌ترین و بهترین روشی هست که در صورت کنترول مقدار رطوبت می‌توان راندمان خوبی را گرفت، شاید عمده‌ترین مشکل این روش عدم کنترول دقیق رطوبت و بررسی مداوم ظرف آب باشد، اما با این وجود روشی راحت و خوبی برای تامین رطوبت می‌باشد.

     

    روش بعدی کنترول اتوماتیک روطوبت می‌باشد، در این روش نیاز به یک کنترولر دقیق رطوبت می‌باشد که مقدار رطوبت را از محیط اندازه گیری کرده و با قطع و وصل کردن دستگاه‌های بخار ساز مقدار رطوبت را تنظیم کند.

     

    نتیجتاً برای کنترول اتوماتیک رطوبت به دو وسیله یا دستگاه مجزا نیاز می‌باشد، ۱-کنترولر رطوبت ۲-دستگاه بخور

    انواع کنترولر های رطوبت صنعتی در بازار موجود می‌باشد اما اکثرا در دستگاه‌های جوجه کشی از کنترولر های اختصاصی استفاده می‌شود که توسط شرکت سازنده دستگاه‌ها ساخته واستفاده می‌شوند.

     

    و اما تنوع دستگاه‌های بخور بر دو نوع است، دستگاه بخور گرم این نوع دستگاه‌ها با گرم کردن آب عمل تبخیر را انجام می‌دهند و دستگاه‌های بخور سرد که کارایی خوبی نسبت به نوع اول دارند از ماژول‌های التراسونیک جهت تبدیل آب به قطرات بسیار ریز استفاده می‌کنند و مصرف بسیار پایینی هم دارند.

     

    ماشین جوجه کشی چگونه عمل چرخش تخم‌ها را انجام می‌دهد؟

    انواع روش‌هایی برای چرخاندن تخم‌ها وجود دارد یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها چرخاندن با دست می‌باشد که هر چند ساعت یک بار مجبور بودن تخم‌ها را با دست بچرخانند اما ماشین‌های جوجه کشی امروزی این کار را به صورت اتوماتیک توسط موتور گیربکس و جک‌های بادی قدرتمند انجام می‌دهند و نیازی به حضور مداوم کاربر و بازو بسته کردن درب دستگاه نیست.

    متداول‌ترین روش برای چرخاندن تخم‌ها به صورت راکری و بعد از آن روش غلطکی می‌باشد

    در تصویر زیر می‌توانید هر دو روش را مشاهده کنید.

     

    روش راکری صنعتی‌ترین روش برای جوجه کشی می‌باشد دلیلش هم جا گرفتن تخم‌های بیشتر در فضای کمتر است اما روش غلطکی بیشتر در دستگاه‌های دست ساز به دلیل سادگی در ساخت و دستگاه‌های مخصوص جوجه کشی غاز استفاده می‌شود.

     

    ماشین جوجه کشی چگونه به تخم‌ها اکسیژن می‌رساند و عمل تهویه را انجام می‌دهد؟

    امروزه برای تهویه دستگاه و اکسیژن رسانی به جنین از تکنولوژی های نوین کامپیوتری استفاده می‌شود که مقدار اکسیژن و کربونیک توسط سنسور های گرانقیمت اندازه گیری شده و پس از پردازش داده‌ها عمل تهویه و اکسیژن رسانی را انجام می‌دهد.

     

    اما رایج‌ترین و ساده‌ترین روش برای تهویه و اکسیژن رسانی به جنین تعبیه سوراخ روی بدنه دستگاه هست که با توجه به جهت گردش هوا داخل دستگاه تعبیه می‌گردد تا از طرفی هوای تازه را وارد دستگاه شده و از طرفی دیگر گاز کربنیک تولید شده توسط جنین را از دستگاه خارج کند.

    اندازه و تعداد سوراخ‌ها بستگی به اندازه محفظه و ظرفیت دستگاه دارد.

     

    بدنه یا جعبه دستگاه جوجه کشی از چه چیزی ساخته می‌شود؟

    بدنه دستگاه جوجه کشی را می‌توان از هر چیزی ساخت اما باید نکاتی را جهت بهره وری بیشتر در نظر گرفت، مثلا عایق حرارتی جهت جلوگیری از اتلاف انرژی، مقاومت در برابر آب و رطوبت و اینکه بدنه بهتر هست از جنسی تهیه شده باشد که در مقابل رشد باکتری مقاومت ایجاد کند یا آنتی باکتریال باشد.

     

    در ایران معمولا جنس بدنه دستگاه‌ها از ورق‌های فلزی آبدیده (گالوانیزه) ساخته می‌شود. این نوع بدنه‌ها مقاومت بیشتری دارند ولی در طولانی مدت دچار زنگ زدگی می‌شوند؛ و همچنین لایه وسطی آن‌ها که از فوم فشرده پر شده مکان مناسبی برای رشد باکتری را ایجاد می‌کند و این امر موجب افت راندمان دستگاه می‌شود.

     

    یکی از بدنه‌های مناسب ورق‌های ۱۶ میل از جنس پی وی سی فشرده می‌باشد این ورق‌ها آنتی باکتریال بوده و عایق مناسبی در برابر اتلاف حرارت می‌باشد و کاملا ضد آب و قابلیت شستوشو دارند. مهم‌تر از همه ساخت و مونتاژ دستگاه با این نوع ورق‌ها بسیار راحت و سریع است؛ و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه

     

    موضوع: موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,

    چگونه جنسیت جوجه شترمرغ ها را مشخص کنیم؟

    نويسنده: نفیس مهر | ساعت: 13:44

  • نظرات()
  • شتر مرغ­ های نر و ماده به طور واضح و مشخصی بعد از ۱۲ماهگی تشخیص داده می ­شوند.

     

    بر خلاف پستانداران در پرنده ها تعیین جنسیت در دوران جوجه کشی و یا در دستگاه جوجه کشی امکان پذیر نبوده و این عمل بعد از بیرون  آمدن جوجه ها از تخم و پس از گذشت مدت زمان مشخصی برای هر پرنده معین می شود.

     

    تعیین جنسیت جوجه شترمرغ ها قبل از ۳ ماهگی

     

    پرهای سیاه بر روی بدن مشخصه پرندگان نر می ­باشد اما اغلب لازم است تا جوجه ­ها در سن ۳ ماهگی یا سنین پایین تر تعیین جنسیت شوند، زیرا گاهی اوقات که قصد فروش پرندگان را داشته باشیم تعیین جنسیت آن­ ها لازم می ­باشد. تعیین جنسیت با استفاده از روش­ های ژنتیکی و توسط آزمایش دی.ان.ای امکان پذیر است اما روش پر هزینه ­ای است و برای پرندگانی که به قصد فروش به عنوان پرندگان پرواری استفاده می­ شوند توجیه اقتصادی ندارد. مشخصه­ های ظاهری در شترمرغ­ ها برای تشخیص جنسیت آن­ ها کم است، بدین دلیل از روش شناسایی کروموزوم­ های جنسی (که در تعیین جنسیت دیگر پرندگان معمول نیست) استفاده می­ گردد.

     

    تعیین جنسیت از طریق آزمایش فیزیکی

     

    نعیین جنسیت از طریق آزمایش فیزیکی، نیاز به لمس آلت تناسلی در پرنده دارد. جوجه­ های شترمرغ را می­توان در ۱۴-۷ روزگی با استفاده از آزمایش کلوآک تعیین جنسیت کرد.جوجه شترمرغ فالوس به طرف بیرون کلوآک و در بخش شکمی قرار دارد که با ایجاد فشار ملایمی در سمت جانبی کلوآک برگردانده می­ شود. هنگامی که فالوس از کلوآک بیرون می ­آید می ­توان آن را به آرامی مورد بررسی قرار داد. فالوس پرنده نر نسبتاً بلند (۴-۳ میلی متر) است و بعضی اوقات بر اثر مالش سفت و محکم می ­شود، در حالی که فالوس پرنده ماده در هنگام لمس کردن نسبتاً کوچک (۳-۲ میلی متر) و نرم به نظر می­آید. تعیین جنسیت جوجه­ ها نیاز به تمرین بر روی گروه پرندگان دیگری دارد. این پیشنهاد برای این داده می­ شود که تفاوت­ های میان جنس­ ها مشاهده شود. زمانی که سعی می­ کنیم کلوآک را به بیرون برگردانیم لازم است تا احتیاط زیادی صورت گیرد که خصوصاً در پرندگان خیلی جوان این موضوع اهمیت بسزایی دارد. حتی کسانی که در این زمینه تخصص زیادی دارند با دقت ۹۵ درصد می­ توانند پرندگان را تعیین جنسیت کنند.

     

    اگر در تعیین جنسیت پرنده­ ای دچار شک و سردرگمی شدیم، آزمایش مجدد باید در سن ۱۰-۸ هفتگی تکرار شود. این پرندگان بزرگ تر باید توسط شخصی که دست ­هایش را در بین پاهای پرنده قرار می ­دهد مهار شوند و در این حالت شخص دیگر که قصد تعیین جنسیت را دارد انگشتی را که با ژل نفت خام روغنی کرده از میان مخرج پرنده به داخل پروکتودئوم وارد می­ کند و به دقت در اطراف گوشه پروکتودئوم در موقعیت “ساعت ۷” می­چرخاند، تا زمانی که فالوس مشخص شود. با لمس کردن فالوس پرنده نر شکل غضروفی به خود می ­گیرد اما فالوس ماده هیچ عکس العملی نشان نمی ­دهد و سفت نمی­ شود. بنابراین با خارج کردن آلت تناسلی حیوان به بیرون از مخرج می­ توان پرنده را از طریق فالوس تعیین جنسیت کرد.

    موضوع: موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,

    نقش رطوبت دردستگاه جوجه کشی

    نويسنده: نفیس مهر | ساعت: 0:0

  • نظرات()
  •  

     

    در طی مدت جوجه کشی تخم مرغ در محیط گرم دستگاه جوجه کشی مقدار زیادی از رطوبت خود را از دست می دهد. اگر جبران این رطوبت از دست رفته نشود سبب تلفات در جنین می گردد. افزایش و یا کاهش رطوبت هر دو در نتیجه جوجه کشی اثر می گذارد و ان را کاهش می دهد.

    رطوبت مورد نیاز دستگاه جوجه کشی

    در طی مدت جوجه کشی تخم مرغ در محیط گرم دستگاه جوجه کشی مقدار زیادی از رطوبت خود را از دست می دهد. اگر جبران این رطوبت از دست رفته نشود سبب تلفات در جنین می گردد. افزایش و یا کاهش رطوبت هر دو در نتیجه جوجه کشی اثر می گذارد و ان را کاهش می دهد.

     

    با پیشرفت جوجه کشی اطاقک هوایی وسعت بیشتری می یابد در روز 19 وسعت اطاقک بسیار زیاد می شود و نوک جنین در آن قرار می گیرد و بدین وسیله عمل تنفس صورت می گیرد.

     

    اگر تبخیر تخم مرغ زیاد تر از حد معمول باشد نوک جنین زودتر از روز 19 به اطاقک هوایی می رسد بالعکس اگر تبخیر کم باشد در روز 19 نوک جنین به اطاقک هوایی نمی رسد و جنین قادر به تنفس نیست، در هر دو صورت ممکن است به زندگی جنین لطمه وارد آید.

     

    در طی مدت جوجه کشی تقریباً در حدود 12 درصد از وزن تخم مرغ در اثر تبخیر کاهش می یابد. طبق آزمایشی که در ایستگاه تحقیقاتی ورجینیا آمریکا در روش جوجه کشی طبیعی انجام گرفته نشان داده شده است که در 5 روز اول 17/4 درصد در شش روز بعد 35/6 درصد و شش روز بعدی 98/6 درصد و به طور مجموع 5/17 درصد از وزن تخم مرغ در اثر تبخیر در مدت جوجه کشی کاهش یافته است.

     

    در داخل دستگاه جوجه کشی مقدار تبخیر تخم مرغ بستگی به رطوبت محیط اطراف تخم مرغ دارد.

     

    مقدار رطوبت داخل ماشین اغلب بستگی به مقدار حرارت داخلی دارد. طبق محاسبه ای که در آمریکا صورت گرفته است. در حرارت 5/21 درجه سانتی گراد میزان رطوبت ماشین 135/1 پوند بخار آب در 100 پای مکعب بوده است. در صورتی که درجه حرارت حدود 38 درجه برسد این مقدار رطوبت به 8/2 می رسد.

     

    هوایی که در حرارت 38 درجه سانتی گراد 71/1 پوند بخار آب در 100 پای مکعب داشته باشد نسبت رطوبت آن 60 درصد است و چنین رطوبتی برای جوجه کشی مناسب است.

     

    مقدار رطوبت ماشین را می توان با رطوبت سنج کنترل نمود. رطوبت نسبی عبارت است از درجه رطوبتی که نسبت به رطوبت اشباع در هوا وجود دارد.

     

    می دانیم هوا رطوبت را به خود می گیرد. وقتی که در هوا رطوبت خیلی زیاد باشد به حد اشباع می رسد و تبدیل به آب می شود در این صورت رطوبت به 100 درصد رسیده و یا به عبارت دیگر هوا از نظر رطوبت اشباع می شود. رطوبت 60تا 70 درصد عبارت است از 60 تا 70 درصد رطوبت اشباع.

     

    درجه رطوبت هوا بستگی به درجه حرارت دارد. معمولاً در حرارت بالا هوا رطوبت بیشتری به خود می گیرد.

     

    طبق تحقیقاتی که در دانشگاه کورنل آمریکا صورت گرفته است بهترین درجه رطوبت برای جوجه کشی رطوبت 60 درصد است.

     

    رطوبت در دستگاه های جوجه کشی به چگونگی تهویه بستگی دارد. تهویه زیاد سبب کم شدن رطوبت می گردد.

     

    سرعت و کندی رشد جنین تحت تاثیر شدید مقدار رطوبت است رطوبت زیاد سبب می شود که جنین 24 ساعت زودتر از حد معمول از تخم مرغ خارج شود. جوجه هایی که در تحت شرایط رطوبتی بالاتر و یا پایین تر از حد مورد لزوم در آمده اند اغلب کوچکتر از اندازه معمولی هستند.

     

    در ماشین های جوجه کشی ساده با ریختن آب در طشتک های کف ماشین رطوبت لازم تامین می شود. در ماشین های بزرگ این امر به طور خودکار انجام می گیرد. چنانچه حرارت بتوان در حد لازم نگاه داشت و تهویه را کنترل نمود رطوبت در تمام مدت 21 روز جوجه کشی ثابت خواهد ماند.

    رطوبت از نظر بهداشتی نیز مهم است زیرا یک عامل بسیار مهم از نظر کنترل بیماری پولوروم است.

     

    اگر در طی مرحله جوجه کشی رطوبت ماشین بالا باشد از سرعت انتشار این بیماری جلوگیری می شود. همچنین وقتی که رطوبت ماشین بالا باشد ضد عفونی کردن ماشین به وسیله بخار فرمل بهتر صورت می گیرد. میزان رطوبت در روز های اول و روز های آخر جوجه کشی یکسان نیست.

     

    معمولاً در 17 روز اول رطوبت 60 درصد کافی است ولی در روز های آخر باید رطوبت را افزایش داد و به 70 درصد رساند. در ماشین های بزرگ که هچر و انکوباتور از هم جدا هستند این افزایش رطوبت به خودب خود انجام می گیرد ولی در ماشین های کوچک و ساده که فاقد هچر هستند می توان در روزهای آخر به وسیله پاشیدن آبجوش و تولید بخار اضافی میزان رطوبت را بالا برد.

     

    علاوه بر رطوبت سنج به وسیله اندازه گیری اطاقک هوایی و میزان کاهش وزن تخم مرغ می توان رطوبت ماشین جوجه کشی را کنترل کرد.

     

    طبق آزمایشات دکتر بووه انشیتاین در اسرائیل اگر در حرارت و رطوبت ماشین کاملاً مناسب باشد عمق اطاقک هوایی در سه روز اول 2-5 میلیمتر در روز هشتم 5-6 میلیمتر و در روز پانزدهم 9-13 میلیمتر و در روز 18 بیشتر از 13 میلیمتر باید باشد. از نظر وزن در شرایط مناسب تخم مرغ به طور متوسط در هر هفته در حدود 4-5 درصد وزن خود را از دست می دهد.

     

    اگر کاهش وزن و یا وسعت اطاقک هوایی بیشتر و یا کمتر از مقدار ذکر شده باشد دلیل این است که ماشین از نظر رطوبت در وضعیت مناسبی نبوده است.

    موضوع: موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,

    عوامل موثر در مرغان تخمگذار بر تولید تخم مرغ

    نويسنده: نفیس مهر | ساعت: 14:8

  • نظرات()
  •  

    بسته به نژاد وفصل شروع تولید تخم مرغ در طیور تخمگذار از ۱۸-۲۲ هفتگی آغاز می گردد وسیکل تخمگذاری ۱۲ ماه طول می کشد ۶-۸ هفته بعداز شروع تولید گله به پیک ۹۰ درصدی می رسد تولید گله بعد از ۱۲ ماه به ۶۵ درصد خواهد رسید در طول تغییرات مرحله تولید و کاهش تدریجی تغییراتی دروزن تخم مرغ نیر حاصل میگردد هرآنچه که بتواند برتولیدگله تاثیربگذارد بایستی موردبررسی قرار گیرد مطالعه سابقه گله نیز در این امر مهم است مصرف غذا کیفیت وکمیت مصرف آب شدت و مدت روشنایی ، آلودگی های انگلی ، بیماری ها ، مدیریت و فاکتورهای محیطی ، همگی بر تولید یک گله موثر می باشند .

     

    الف – دلایل غیر عفونی موثر در تولید

     

    ۱- سن مرغ :

     

    طیور می توانند سال ها زنده مانده و به تولید خود ادامه دهند به طور کلی بعد از ۲ یا ۳ سال بسیاری از مرغ ها به طور معنی داری تولیدخود را کاهش می دهند و این کاهش از پرنده ای که به پرنده دیگر متفاوت خواهد بود پس از گذارندن یک دوره تولک و استراحت مرغ های خوب می توانند ۵۰ تا ۶۰ هفته به تولیدخودادامه دهند مرغ هایی که تولید کمتری دارند و نیز سن آنها بیشتر باشد برای تولید و تولک مناسب نمی باشند .

     

    ۲- تغذیه نامناسب :

     

    مرغ ها برای تولید مطلوب به یک جیره بالانس شده و کامل نیاز دارند زیرا که تغذیه ناکافی سبب افت تولید می شود که این حساسیت در خصوص انرژی ، پروتئین و کلسیم بیشتر است بدین سبب تامین دائمی نیازهای مرغان تخمگذار ضروری است استفاده از دانه کامل ، ضایعات و … به تنهایی باعث عدم تعادل جیره خواهند شد .بالانس نبودن جیره و تغذیه آن در مدت طولانی سبب پرولاپس مجرای عبور تخم می شود بروز پرولاپس در پرندگان چاق و نیز به هنگام تولیدتخم مرغهای خیلی بزرگ بیشتر است پرولاپس سبب آسیب دائمی مرغ شده و در بسیاری از مواقع کشنده می باشد.

     

    ۳- کمبود یا نقص مواد مغذی

     

    ۱-۳ – نمک :

     

    حیوانات به طور ذاتی تمایل به مصرف نمک دارند و تغذیه جیره ای که از نظر نمک کمبود داشته باشد منجر به پرخوری ، نوک زدن به پر و در نتیجه کاهش تولید تخم مرغ می شود. به اکثر غذاهای طیورنمک اضافه می شود ید به ندرت به جیره مرغ ها اضافه می شودبا این وجود نمک های یددار به طور عادی برای مرغان استفاده می شود نمک های حاوی کبات درخوک و نشخوارکنندگان استفاده شده و در طیور می توان بدون مشکل آنها را استفاده کرد رنگ این نمک آبی می باشد . نگهداری حجم مایعات ، بدن ، ph خون و حفظ فشاراسمزی ازنقش های سدیم است مصرف مداوم ولی کم نمک می تواند بر روی کاهش اشتها موثر باشد کمبود سدیم بر روی استفاده از پروتئین ، انرژی جیره وعملکرد تولیدمثلی موثر است کلر نیز ازعناصر ضروری است کلرید هیدروژن از معده حقیقی طیورترشح شده ودرهضم غذا ذخیل می باشد کمبود در طیور عوارض عصبی داشته و به سر وصدای ناگهانی حساسیت بیشتری دارند .

     

    ۲-۳- کلسیم :

     

    پوسته تخم مرغ ازکربنات کلسیم تشکیل شده است در مرحله رشد احتیاج پوستها به کلسیم نسبتا کم بوده که با شروع تولید بایستی به حداقل ۴ برابر میزان کلسیم افزایش یابد کلسیم ناکافی سبب کاهش تولیدوکم شدن کیفیت پوسته تخم مرغ می شود کلسیم درمدولای استخوان نگهداری می شود باکاهش ذخایر کلسیم ، شکنندگی استخوان ها بیشتر می گردد که حتی درموارد حاد مرغ توانایی ایستادن و راه رفتن را از دست می دهد این مساله درمرغان تخمگذاری که درقفس نگهداری می شوند بیشتر است سندرم خستگی قفس درمرغانی که روی بستر پرورش می یابند مشاهده نمی شود کلسیم را می توان از سنگ اهک یا پوسته صدف تامین نمود اندازه ذرات بر روی قابلیت استفاده از کلسیم موثر است زیراهرچه ذرات بزرگتر باشدمدت بیشتری در دستگاه گوارش باقی ماند و ازاد شدن آنها اهسته تر است این مساله سبب می شود که در طول تاریکی شب که پرندگان غذایی مصرف نمی کنند سبب پیوستگی و یکنواختی پوسته شود پیشنهاد می شود که به صورت دوره ای از سنگ اهک دولومیت در صنعت خوراک استفاده شود این منبع حاوی حداقل ۱۰ درصدمنگنز بوده وبرای جذب در روده با کلسیم رقابت می کند در نتیجه سبب کمبود کلسیم می شود از این سنگ اهک در صنعت فولاد نبایداستفاده گردد بالابودن میزان کلسیم سبب برهم زدن نسبت کلسیم به فسفر شده و به دنبال آن تلفات افزایش می یابد .

     

    ۳-۳ – ویتامین d :

     

    برای جذب طبیعی کلسیم به آن نیاز می باشد و در صورت ناکافی بودن ویتامین ، کمبود کلسیم ظاهر می شود و سبب کاهش تولید تخم مرغ می شود ویتامین d به دو شکل d2 و d3 بود که توانایی جذب و فعالیت هردو در حیوانات یکسان است ولی در طیور فرم d3 فعالتر و کارایی بهتری دارد .

     

    ۴-۳-پروتئین

     

    مصرف پروتئین در واقع برای تامین اسیدهای امینه است ۲۲ اسید آمینه وجود دارد که طیور قادر به ساختن برخی از آنها نمی باشند اسیدهای امینه ضروری بایستی برای طیور تامین شوند که میزان آن بسته به مرحله تولید ، پرورش ، سن ، تیپ ، نژآد و سویه فرق می کند دراغلب جیره های مرغان تخمگذار کمبود متیونین وجود دارد به هنگام شروع تولید نیاز به پروتئین ، ویتامین و موادمعدنی افزایش می یابد در صورت کمبود پروتئین یاعدم تامین اسیدهای آمینه تولید و جوجه آوری افت می کند .

     

    ۵-۳- چربی :

     

    چربی منبع انرژی و سرشار از اسید لینولئیک است کمبود آن بر روی تولید تخم مرغ تاثیر منفی میگذارد چربی های جیره به عنوان حمل کننده ویتامین های محلول درچربی و جذب کننده ویتامینی ها هستند دراثر کمبود چربی جیره ، جذب ویتامینهای محلول درچربی مختل می شود

     

    ۴- مسمومیت ها :

     

    ۱-۴ – نمک :

     

    اگر چه پرندگان به سطوح کمی از نمک احتیاج دارند ولی وجود آن ضروری است مقادیر زیادنمک سبب مسمومیت و کاهش تولید تخم مرغ می شود به عبارت دیگر بین سطوح مورد نیاز وسطوح مسمومیت بایستی تعادل برقرار شود بالابودن نمک درجیره سبب مرطوب شدن بستر می گردد سطح سدیم درغذاهایی همانند پودرماهی ، کنجاله گلوتن ذرت ، پودر گوشت ، آب پنیر و کنجاله آفتابگردان بالا می باشد به طوری که در صورت استفاده از غذاهای ذکر شده سطوح نمک جیره باید کاهش یابد .

     

    ۲-۴ – فسفر :

     

    فسفر و کلسیم از عناصر اصلی استخوان بوده و نسبت کلسیم به فسفر بر روی جذب هر یک از آنها موثر می باشد که به دنبال ان عدم بالانس این دوعنصر سبب کاهش تولید وکیفیت پوسته و جوجه دراوری میگردد نقش دیگر فسفر درمتابولیسم کربوهیدارتها ، متابولیسم چربی و کمک به تعادل اسید – بازبدن می باشد.

     

    ۳-۴-ویتامین d :

     

    بالابودن ویتامین d سبب جذب بیشتر کلسیم شده که ممکن است تولید تخم مرغ را کاهش دهد دراغلب گونه ها تحمل مصرف ویتامین d تا ۱۰ برابرحد مجاز ذکر شده است در حالی که در مدت کوتاه طیور می توانند تا ۱۰۰ برابر حد نیازشان را تحمل کنند با این وجود زیاد بودن ویتامین d3 در جیره هنوز ناشناخته است .

     

    ۴-۴ – مایکوتوکسین ها :

     

    قارچ ها با تولید سم بر روی سلامت طیور وکاهش تولیدتخم مرغ اثر می گذارند همچنین بسته به نوع سم تولیدی جذب غذاها را نیزتحت تاثیر قرار می دهد در اثر سموم قارچی ، کمبود کلسیم و ویتامین d3 درمرغان تخمگذار ظاهر شده و نیز دراثر اختلالات هورمونی ف کاهش تولید تخم مرغ ظاهر می شود .سم آفلاتوکسین دردانه های ذرت انبار شده و در مزارع توسط قارچی به نام مایکوتوکسین های دیگری در ذرت وغلات دیگر دیده می شود که از آن جمله می توان به زیر النون اکراتوکسین ۲-t توکسین ، وومی توکسین ، سیترینین اشاره نمود تاکنون بیش از ۳۰۰ نوع مایکوتوکسین شناسایی شده است

     

    ۵-۴ – بوتولیسم :

     

    بوتولیسم توسط سموم نروتوکسین ایجاد شده که ان هم به وسیله باکتری کلستریدیوم بوتولینوم تولید می شود در اثر مصرف غذاهای فاسدولاشه ها این حالت رخ می دهد تالاب هاو مانداب ها اغلب دارای آب هایی هستند که مواد معدنی آنها و میزان باکتری و قارچ آنها زیاد وحاوی این توکسین است .

     

    ۶-۴- سموم دیگر:

     

    درجه سمیت یک گیاه یا دانه متفاوت بوده ولی در اغلب موارد برتولید جوجه درآوری ، رشد وزنده ماندن تاثیر منفی می گذارد از این گیاهان می توان به موارد زیر اشاره نمود :

     

    ۱- گلسنک ها

     

    همچنین آفت کش ها ، علف کش ها ، ضد عفونی کننده ها ، کود ، داروها ، آنتی بیوتیک ها ، روغن و ضد یخ می توانند برای طیور سمی باشند .

     

    ب – آنتی کوکسیدیال

     

    در گله های جوان ، پولت های جایگزین و پرندگان گوشتی از داروهایی استفاده می شود که از شیوع یا بروز کوکسیدیوز جلوگیری می کند از انتی کوکسیدیال ها در مرغان تخمگذار تجاری استفاده نمی شود .

     

    نیاکاربازین داروی ضد وکسیدیوز بوده که باعث افت عملکرد مرغان می شود حتی اگر درجیره مرغان تخمگذار یا مادر در سطح طبیعی استفاده گردد از عوارض دیگر استفاده ازاین داروی ضعیف شدن غشاهای زرده لکه لکه شدن زرده می باشد در تخم مرغهای قهوه ای پوسته کمرنگ شده ودر ۴۸ ساعت بعد از متمایل به سفید می شود حتی سطوح اندک نیکاربازین می تواند هچ رنگ پوسته و لکه لکه شدن زرده را تحت تاثیر قرار دهد موننسین آنتی کوکسیدیال موفقی بوده ولی در صورت پایین بودن پروتئین جیره اثر منفی برروی تولید تخم مرغ خواهند داشت آنتی کوکسیدیال های یونوفره دیگر چنین اثری دارند .

    ج- اشتباهات مدیریتی

     

    ج۱-قطع غذا :

     

    قطع غذا به مدت چندین ساعت سبب کاهش تولید تخم مرغ می شود و جود مکمل های مناسب و کافی درجیره ها ضروری است در صورتی که غذا به مدت بیش از ۲ هفته در مزرعه ذخیره شود ممکن است دچار کپک زدگی شود بخصوص انکه رطوبت غذاها بالا باشد در طول ذخیره سازی توان ویتامین های موجود در خوراک کاهش می یابد .

     

    ج۲- قطع آب :

     

    آب یکی از مهمترین مواد مغذی اصلی است که حدود ۷۰ دصد از وزن بدن را تشکیل می دهد عدم دسترسی به آب به مدت چندین ساعت باعث کاهش تولید تخم مرغ می شود مرغها به فقدان اب نسبت به فقدان غذا حساسیت بیشتری نشان می دهد .آب مورد نیاز بسته به درجه حرارت و رطوبت نسبی ترکیب غذا و میزان تولید تخم مرغ متفاوت است مصرف آب به وزن بدن مرغ بستگی دارد ولی گرمای هوا تاثیر بسیار زیادی در مصرف آن دارد .

     

    ج۳- کاهش طول روز :

     

    طیور برای تولید تخم مرغ به حداقل ۱۴ ساعت روشنایی نیاز دارند شدت روشنایی بایستی به میزانی باشد که بتواند از روشنایی طبیعی باعث می شود که با کاهش طول روز در پاییز و زمستان تولید تخم مرغ متوقف و پرریزی آغاز شود مرغانی که تنها از نور طبیعی استفاده میکنند شروع مجدد تولید آنها در فصل بهار خواهد بود .

     

    ج۴- درجه حرارت بالای آشیانه ها :

     

    درجه حرارت بالای محیطی مشکلات زیادی برای تمام طیور ایجاد میکند در استرس شدید گرمایی ، مصرف غذا ، تولید تخم مرغ و اندازه تخم مرغ ، جوجه درآوری تحت تاثیر قرار میگیرد سایه ، تهویه مناسب ، تامین آب سرد کافی به کاهش اثرات نامطلوب استرس گرمایی کمک می کند .

     

    د- انگل خارجی

     

    انگل های خارجی منبع تغذیه شان خارج از بدن میزبان می باشد و به آنها اکتوپارازیت گویند .

     

    د۱- مایت مرغان شمالی

     

    مایت مرغان شمالی ازانگل های خارجی بدن پرندگان است مایت ها به دلیل مکیدن خون طیور سبب سوزش ، خارش و کم خونی شدید پرندگان می شود و به دنبال آن کاهش بازده غذایی ، تولید تخم مرغ وکم شدن مقاومت به بیماری ها مشاهده می شود .

     

    د۲- شپش ها :گونه های متعددی از شپش های جونده در گله های کوچک مشاهده میشود شپش ها از زخم های پوستی ، دلمه ها تغذیه کرده و محل زندگی انها لابلای پرهاست شپش ها به کمک قسمت های دهانی و چنگال های خود در روی پوست حرکت میکنند سوزش و خارش دائمی پرندگان باعث ایجاد رفتار عصبی و غیر عادی شده و پرهای پرندگان ژولیده می گردد درگله هایی که مورد تهاجم قرار گیرند افت تولید تا ۱۰% می رسد اگرچه دربرخی موارد کاهش تولید تا بیش از ۲۰ درصد نیز می رسد .

     

    د۳- کک :

     

    درمرغان خانگی یکی از مشکلات بوده و بایستی ریشه کن شوند جنس های ماده در روی پوست نواحی سر، صورت سکنی گزیده وسبب سوزش ، خارش شدید ودر برخی موارد سبب کوری می شوند .

     

    ه – انگل های داخلی

     

    این دسته ازانگل ها درداخل بدن حیوان زندگی و تغذیه میکنند هجوم انگل ها سبب کاهش بازده غذایی ، رشد ضعیف ، کاهش تولید تخم مرغ و مرگ و میر می شود پرندگان آلوده به بیماری های ویروسی و نیز استرسها بسیار حساس خواهند شد .

     

    ه۱- نماتدها :

     

    نماتدها یاکرمهای گرد درناحیه خاصی از دستگاه گوارش یا روده زندگی می کنند .

     

    ه ۲- کرم کدو (سستودها ) :

     

    دارای رنگ سفید یا مایل به زرد بوده و این کرمهای نواری شکل با قطعات پهن می باشند اندازه آنها از ۱۷/۰ تا ۱۲ اینچ متفاوت می باشند کرمهای کدو خسارت چندانی به روده ها وارد نمی کنند ولی رقیب غذای طیور هستند ستودها غذای خود را هضم نکرده بلکه از غذای هضم شده طیور قبل از جذب آنها استفاده می کنند برخی از داروهای ضد انگلی هردو واریته نماتد و سستودها را نابود می کنند .

     

    و- بیماری ها

     

    و۱- آبله طیور :

     

    یک بیماری ویروس درجوجه ها بوده که با علامت جراحات دلمه مانند ، روی پوست و قسمتهای بدون پر و یا روی حنجره ومجاری دهان یا درمجاری تنفسی ظاهر می شوند آلودگی طیور به ویروس آبله سبب کاهش رشد ، ضعف جوجه ها ، ضریب تبدیل نامطلوب وافت سریع تولید تخم مرغ می شوند ویروس آبله درهر سنی می تواند ظاهر شود ابله به صورت مستقیم یا غیر مستقیم منتقل می شود .

     

    و۲- کوکسیدیوزیس :

     

    کوکسیدیوز یک بیماری پروتوزآیی است که با تورم روده واسهال در طیور مشخص می شود شدت بروز آن از خفیف تا حاد متغیر می باشد سویه های مختلفی از آن وجود دارند که علائم متفاوتی دارندکمخونی ، تلفات شدید ، لاغری ، کاهش مصرف غذا ، اسهال و کاهش تولید تخم مرغ از نشانه های آن است به طور معمول از کوکسیدیواستات ها در جیره جوجه های گوشتی استفاده می شود ولی اخیرا از واکسنهای زنده استفاده می گردد .

     

    و۳- برونشیت عفونی :

     

    برونشیت عفونی یک بیماری تنفسی واگیردار است ویروس عامل برونشیت از نظر مقاوم بودن درحد متوسطی قرار دارد ولی توسط مواد ضد عفونی کننده معمولی درغالب موارد از بین می روند جوجه ها در تمام سنین به این بیماری حساس می باشند . علائم این بیماری به صورت نفس نفس زدن ، عطسه ، سرفه وکاهش تولید تخم مرغ ظاهر می شود برونشیت عفونی جوجه ها متفاوت از برونشیت بلدرچین است این بیماری برروی کیفیت پوسته تخم مرغ تاثیرمنفی می گذارد همچنین نازک شدن پوسته و افزایش تخم مرغهای نافرم به مدت طولانی بعد از بروز بیماری دیده می شود اگر جوجه ای درهفته اول به برونشیت مبتلا گردد هرگز به یک مرغ تخمگذار خوب تبدیل نخواهد شد درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد اگرچه طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها به مدت ۳ تا ۵ روز برای کنترل عوارض ثانویه به کار می رود برای پیشگیری ازواکسن ها استفاده می شود واکسن زمانی موثر است که سویه موجود درواکسن باسویه شایع درمنطقه مطابقت داشته باشد امروزه ترکیبی ازواکسن برونشیت با نیوکاسل دریک ویال عرضه می شود

     

    و۴- بیماری نیوکاسل :

     

    این بیماری توسط ویروس ایجاد می شود برمبنای قدرت بیماری زایی به سه دسته لنتوژنیک ، مزوژنیک و لووژنیک تقسیم میشوند لنتوژنیک سویه بدون حدت بوده ولی ولووژنیک سویه بدون حدت بوده ولی ولووژنیک سویه ای است که می تواند بیماری را درحالت فوق حاد ایجاد کند . بیماری نیوکاسل به یکباره و به صورت ناگهانی ظاهر ودر سراسر گله شبوع پیدامیکند درمرغان تخمگذار علائم کلینیکی شامل افسردگی ، از دست دادن اشتها ، کاهش مصرف آب و کاهش تولید تخم مرغ مشاهده می شود به طور که حتی ممکن است تولید به صفر برسد دوره بیماری ۱۴-۱۰ روز بوده ولی مرغان تخمگذار تا ۶-۵ هفته بعد از تولیدکامل برنمی گردند .در اثر واکسیناسیون ، جوجه ها و بوقلمون می توانند علیه بیماری نیوکاسل مصون گردند درمان ۵-۳ روزه آنتی بیوتیک برای جلوگیری ازعفونت های ثانویه میکروبی است .

     

    و۵- آنفلوانزای مرغی :

     

    یک بیماری ویروسی است که بر روی سیستم تنفسی ، گوارش وعصبی طیور اثر میگذارد ویروس های آنفلوانزا می توانند بیماری را به صورت خفیف یا حاد ظاهرسازند در فرم حاد تورم صورت ، سیانوز ، دهیدارته شدن همراه با اختلالات تنفسی دیده می شود همچنین بر روی پاها وتاج سیانوز دیده می شود تلفات از حداقل تا نزدیک ۱۰۰ درصد مشاهده شده است کاهش تولید تخم مرغ به شدت بیماری بستگی دارد .آنفلوانزامرغی درمان مشخصی نداشته و به صورت خودبه خود بهبودی حاصل می شود پرندگانی که ۷ روز بعداز ابتلا کشتار شوند علائم بیماری را نشان نمیدهند در صورتی که گله ای الوده شود قرنطینه به صورت کشوری بایستی اجرا شود حتی پرندگانی که بهبود می یابند درمدفوع خود ۴-۳ هفته بعد ویروس را خارج می کنند تخم مرغهای مرغان تخمگذار از نظر خوارکی بی خطر بوده ولی باید شسته شوند کود طیور قبل از استفاده درزمین های کشاورزی بایستی کمپوست شود .

     

    و۶- آنسفالومیلیت مرغی:

     

    یک بیماری ویروسی است که بر روی پرندگان جوان موثر می باشد در این بیماری لرزش بدن و بخصوص لرزش سر وگردن زیاد بوده و همراه با تلفات بالایی است جوجه هایی که بهبود یابند سپس دچار بیماری آب مروارید می شوند کاهش تولید و جوجه درآوری از علائم دیگر است وقتی که آلودگی در کل گله پیشرفت می کند به ندرت علائم کلینیکی درمرغان تخمگذار ظاهر می شود افت ۲۰-۵ درصدی تولید به مدت ۲ هفته بوده وتداوم چندانی نخواهد داشت ولی درگله های مادر افت قابل توجهی در در صد جوجه درآوری ظاهر می شود درمان موثری برای این بیماری وجودندارد وتمام پولت های تخمگذار و جایگزین بایستی در برابر بیماری ایمن شوند .

     

    و۷- آلودگی با مایکوپلاسماگالی سپتیکوم :

     

    این بیماری با اسامی دیگر همانند mg ، تورم کیسه های هوایی بیماری مزمن تنفسی ، عفونت شناخته می شود دراین بیماری ، سرفه ، عطسه ، خس خس ، ترشحات چشم و بینی کاهش مصرف غذا و تولید تخم مرغ وجود دارد ولی میزان تلفات پایین است در برخی موارد ممکن است علیرغم آلوده شدن گله ، عوارض بیماری ظاهر نشود مگر آنکه محرکی وجود داشته باشد عوامل تحریک شامل استرس ها ، مدیریت ، تغذیه ، تغییرات آب و هوا ، جابجایی و … می باشد . طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها برای درمان استفاده می شود که پس از قطع دارو و درمانی تلفات کاهش می یابد اغلب آنتی بیوتیک ها به همراه دان یا آب به مصرف گله وسیعی استفاده می شود کم بودن یا کوچک بودن گله و تزریق انفرادی به طور چشم گیری درکنترل بیماری موثر است به علت ماندن بقایای دارو در گوشت و تخم مرغ ، از مصرف فرآورده های طیور تا طی شدن دوره عدم مصرف محصول اجتناب شودبرای کاهش اثرات زیان بار بیماری از واکنش های کشته و غیر فعال استفاده می کنند .

     

    و۸-وبای مرغی

     

    مربای مرغی یک بیماری باکتریایی در طیور است این بیماری به صورت ناگهانی ظاهر شده ودرحالت حاد موجب تلفات زیاد می شود بی اشتهایی ، افسردگی ، سیانوز ، خس خس کردن ، ریزش آب از چشم و بینی ، اسهال سفید آبکی و یا موکوسی سبز وکاهش تولیدتخم مرغ از علائم دیگر بیماری است در وبای مزمن مرغی درجوجه ها آبسه وتورم مفاصل وپا دیده می شود همچنین در سینوس های زیرچشم ممکن است چرک پنیری مانند جمع شود گله ها می توانند توسط داروی درمان شوند داروی مورد نظر جهت استفاده در پولت های بیشتر از ۱۴ هفتگی یا در مرغای تخمگذار تجاری مورد تایید نمی باشد سولفات ها و بقایای آن درگوشت وتخم مرغ باقی می مانند استفاده طولانی مدت از این داروها سمی بوده و سبب کاهش تولید در مرغان تخمگذار می شود در این خصوص میتوان از آنتی بیوتیک ها استفاه کرد در حالی که برای توقف یا جلوگیری از بروز بیماری می توان از دز بالا وبه مدت طولانی مدت استفاده کرد درمکان هایی که وبای مرغی به صورت اپیدمی بوده توصیه می شود که از واکسن های کشته یازنده استفاده شود تا زمانی که مشکلی درمزرعه ای ایجاد نشود یا مورد تایید در یک منطقه ای واقع نشود توصیه می شود که واکسیناسیون علیه بیماری وبای مرغی شروع نشود .

     

    ۹- کوریزای عفونی :

     

    دراین بیماری تنفسی ، تورم صورت و تاج و ریش مشاهده می شود ترشحات خارج شده از بینی به صورت تیره و چسبناک با بوی بد می باشد و تنفس به سختی صورت گرفته و خس خس مشاهده می شود کاهش مصرف غذا و آب باعث کاهش تولید تخممرغ می شود استفاده از سولفادی متوکسیندردرمان کوریزای عفونی ارجحیت دارد در صورت در دسترس نبودن این دارو میتوان از سولفامتازین ، سولفامرازین یا ارتیرمایسین استفاده نمود واکسن مورد استفاده در زیر پوست در قسمت خلفی گردن تزریق می شود جوجه ها در ۴ مرحله واکسینه میشوند که مرحله اول آن در۵ هفتگی و مراحل دیگر در ۱۵ و ۱۹ هفتگی بوده و به طوری که بین تزریقات حداقل ۴ هفته بایستی فاصله باشد واکسن مجدد در ۱۰ ماهگی صورت می گیرد .

     

    ۱۰- اثرات زیانبار تنش گرمایی بر کیفیت پوسته تخم مرغ:

     

    در مدت تنش گرمایی مصرف کلسیم به طور مستقیم در نتیجه افت مصرف غذا کاهش می یابد که این مسئله باز جذب استخوانی و درنتیجه هیپر فسفاتمی را تحریک می کند این حالت مانع از تشکیل کربنات کلسیم در غده پوسته ساز مرغهای تخم گذار می شود

    موضوع: موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,موضوعات ,بوقلمون ,مرغ خانگی ,بلدرچین ,اردك ,شتر مرغ ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,طرح های توجیهی ,تجهیزات مرغداری ها ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,سیستم اتوماسیون مرغداری ,اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ ,مراحل جوجه کشی ,موضوعات ,مرغ خانگی ,قفس پرورش مرغ ، بلدرچین ,پرورش طیور و ماکیان ,جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,مراحل جوجه کشی ,

    برچسب ها : دستگاه جوجه کشی،دستگاه جوجه کشی ارزان،مرغ تخمگذار،مرغ گوشتی،بهداشت مرغداری،تخم نطفه دار،جوجه کشی مصنوعی،جو ,



    | | | | | | | |